Nieuwe Generatie Warmtelevering Forum Reeshof Tilburg

Evert Vrins Energieadvies heeft samen met Essent Local Energy Solutions een nieuwe generatie warmtelevering ontworpen voor een nieuw woningcomplex in Tilburg. De gemeente Tilburg wil in 2045 klimaatneutraal zijn. In samenwerking met WonenBreburg is daarom besloten om 250 nieuwbouwwoningen van het complex Forum Reeshof energiezuinig te bouwen en aan te sluiten op stadsverwarming.

Stadsverwarming op hoge temperaturen belemmert verduurzaming op de langere termijn. Het nieuw ontwikkelde systeem wordt aangesloten op het bestaande stadsverwarmingsnet. De temperatuur van de aanvoerende warmteleiding is aangepast en bedraagt 40 C. Hierdoor kan energie die op het complex met zonnecollectoren wordt geproduceerd worden teruggeleverd aan het warmtenet. Een optie voor koeling wordt ook geboden.

Lees meer