Bernard de Wildestraat wordt UKP project

Het project: “Nieuwe generatie wamtelevering Bernard de Wildestraat in Breda” heeft subsidie ontvangen binnen de UKP regeling (Unieke Kansen Programma) van Agentschap NL. Daarmee is het project een van de voorlopers op het gebied van energiebesparing in Nederland. De te bouwen woningen zijn erg energiezuinig en worden aangesloten op een nieuwe generatie warmtelevering. Binnen dit project wordt de nieuwe generatie warmtelevering verder uitgewerkt en toegepast als demonstratieproject. In het complex wordt in de energie voorzien door zonne-energie en warmtepompen aangevuld met zeer lage temperatuur restwarmte. De woningen krijgen ook koeling. De restwarmte van die koeling wordt aan het warmtenet teruggeleverd.

Evert Vrins Energieadvies schreef de aanvraag voor subsidie binnen de UKP regeling van Agentschap NL.